PRAJITURA CU CREMA DE IAURT Ma bucur ca ti-a placut cum arata prajitura, iti doresc sa o faci si cand o vei gusta cu siguranta va deveni una din preferatele tale. Ai nevoie de un blat (pandispan) pe care il prepari din 7 oua, 7 linguri zahar, 7 linguri faina, praf de copt. La blat poti sa lasi cateva linguri de ou batut in care sa nu adaugi faina , ci 1-2 linguri cacao, pentru a da un plus de culoare, sau poti prepara doar intr-o singura culoare baza pentru prajitura, de asemeni mai poti folosi piscoturi (in albumul de pe sunphoto am postat mai multe variante de prajitura cu crema de iaurt). CREMA DE IAURT - 400 ml iaurt - 4 linguri zahar - 1 plic praf frisca sau frisca batuta ca 150ml - 1 plic gelatina Se amesteca iaurtul cu zagarul, apoi se adaufa frisca. Intre timp se lasa gelatina la inmuiat conform instructiunilor de pe plic, si la sfarsit se adauga in crema de iaurt, se pune peste pandispan, piscoturi(ce doresti) si se da la rece minim 4 ore. !!! poti orna cu fructe intregi prajitura sau poti taia fructele cubulete si sa le pui in crema, nu e recomandat sa folosesti ananas, deoarece acesta are o substanta care afecteaza calitatile gelatinei, eu am folosit piersici din compot sunt excelente si abia astept sa fac prajitura si cu capsuni. VA DORESC SPOR LA TREABA SI POFTA BUNA !!!
este si foarte simplu de facut, material ca si pentru salam de biscuiti, pentru crema - nuca de cocos si crema de unt, sau margarina cu putina esenta de migdale, gustul garantat!!!
sincer la ce ”performanta” a cantarului am atins acum prefer sa admir, si sa ma gandesc ca aceste lucruri sunt bune pentru privit!!!! si de gustat mai putin.... altfel ai de dus o lupta grea cu cantarul, daca depasesti limitele prevazute de legea frumusetii!!!
da ma scuzati va rog:), daca te referi la ultimele imagini .. e vorba de... prajitura cu mere si crema de vanilie( merele se pun jumatati in tava cu partea scobita in sus- se poate umple cu gem, nuci etc, peste care presari putin zahar si scortisoara, adaugi compozitia de blat si se da la cuptor ca 45 min, dupa ce se raceste se soate din tava si peste partea cu mere se pune crema de vanilie, frisca ce te lasa imaginatia....
Gand la gand cu bucurie!:)
Ieri am vrut si eu sa fac dar mi s-a stricat robotul si un mixer separat nu am!
Asa ca o sa gust din ale tale.
Si daca nu ma vede nimeni,le mananc pe toate:))))
:)ai dreptate, "norocul" a fost perioada aceea de timp cat a trebuit sa stea prajitura la frigider si portia mea a mai scapat de linsare/secundam, ca restul...
imi place sa-i las pe cei din jur sa aprecieze ceea ce fac, implinirea e mult mai mare daca imi spun ca a fost bun sau se vede "cu ochiul liber" ca le place .....
cred ca e suficienta "cofetaria" din bucataria mea:) ....ai mei isi doresc aroape in fiecare zi sa le fac "ceva dulce", o fac cu mare drag, dar cand e vorba de "cofetar" apoi e vorba de "profesionist" nu gluma:))
multumesc, insa nu arata chiar atat de bine ca nu am avut rabdare sa o lasam la frigider macar 4 ore, in schimb la gust a fost ..... mancata in cateva minute, portie dupa portie :)
La pagina 18,in albumul EXPERIMENTE,este dieta mea,facuta de endocrinologul si nutritionistul meu.
Nu este personalizata,doamna doctor o recomanda tuturor.
Eu slabesc mai greu deoarece am probleme cu glanda tiroida,am reusit sa dau jos doar 3 kg (am inceput regimul pe 10 luna trecuta)dar nu ma las:)
Deja incepe sa mi se vada si mie talia mai bine:))
prajiturele umplute cu crema de cicolata (faci un blat, il tai pe la mijloc, apoi cu un pahar decupezi rondelele de prajitura, le umplii cu crema -intre cele doua cerculete si lateral, dupa aceea le dai prin nuca de cocos, sau alune, migdale ce doresti tu. Poti folosi si un pandispan cu cacao
Pfoaaaaai, m-ai dat pe spate cu dulciurile tale! Ai facut un curs de cofetar? Te intreb asta pt ca torturile parca ar fi ornate de catre un profesionist!
nu am facut nici un curs, si dupa mine inca mai trebuie putina sau mai multa straduinta pentru a atinge standardele profesionale, multumesc oricum pentru aprecieri, sunt convinsa ca au fost sincere.
multumesc tare mult pentru aprecieri, uneori imi pare si mie rau ca pozele nu au si gust, ce bine ar fi, cind am avea pofta de ceva am gusta putin ....
papanasii, foarte gustosi
fac des de cina la nepotii mei
prajitura cu crema de vanilie...dumnezeule ce bine arata
m-am ars in orice caz cu chestiile acestea
am ajuns sa ma gandesc , doar la ce fac de mancare si ce prajitura programez pe duminica
offf...boala grea
m-ai virusat , draga mea pe veci...;))
oau, ce bine arata si cred ca este gustos
minunate
eu sunt nerusinata si te intreb cum le-ai facut
banuiesc, dar la gatit nu merge doar asa...:))
multumesc
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.